středa 30. března 2016

Nejvíc hnusná a odporná maska ever

Musím se s vámi podělit o nejnovější negativní kosmetickou zkušenost. Mám takovou malou zálibu ve zkoušení levných plátýnkových masek a hledání jestli se mezi nima nenajde nějaká fakt dobrá. No tak tentokrát se mi povedlo natrefit asi na tu nejhorší co jsem zatím měla.


Možná mi už od začátku mohla být maska podezřelá. Jednalo se o ING'S Essence Mask sheet: Coenzyme Q10, za celých 500Won - což je zhruba 11Kč. Ano za tu cenu to plátno tak nějak vyrobíte a zabalíte, ale ingredience se vám do těch 11Kč už nevlezou takže tam nacpete cokoliv co zrovna bublá v nejbližší fabrice.

Samotný plátýnko bylo hodně suchý, skoro jako kdyby ho ždímala šetrná korejská babička. Aspoň že velikost byla příjemná. I když okolo očí mi to bylo trochu malé. Nechala jsem si to na sobě předpisově dle návodu 20min a pak masku sundala. Už na obličeji to nebylo moc příjemné, ale po sundání to bylo teprv něco. Prostě pocit jako by vám obličej někdo ojel šmirglem.

Snad ještě nikdy se mi po masce nestalo, že bych měla pocit poškrábané, odřené nebo chemicky popálené pleti. Teď už vím jaké to je. Je to hnus a zaplať pánbůh, že po namazání silné vrstvy toho nejlepšího krému co doma mám to do rána přešlo.

Klika je, že tuhle sračku na ebay neseženete (nebo alespoň já jí tam nedohledala), takže pokud neobjednáváte z testerkorea, tak na ní nenarazíte a nemáte se tudíž čeho bát.

P.S. Omlouvám se citlivějším povahám za použité expresivní či drsnější výrazy. Prostě to jinak nešlo.

P.P.S. Při zkoušení masky nebyla zraněna nebo zabita žádná Dášenka.

neděle 20. března 2016

Doplněk stravy DonnaHAIR

Na podzim jsem měla naprosto děsivý vlasopad. Moje vlasy byly neskutečně slabé, konečky vypadaly spíš jako palmičky a při česání jsem z hřebene vyndavala množství, z kterého by se dala pomalu udělat paruka.

Někde jsem narazila na pochvalnou recenzi na doplněk stravy DonnaHAIR a tak jsem nelenila a objednala. Byla jsem vážně hodně zoufalá a věřila v zázrak za 374Kč. Netrvalo dlouho a balíček skutečně dorazil. Od 21.10.2015 jsem tedy začala pečlivě zobat. Obsah měl vydržet na 4 měsíce.


Rovnou se přiznám, že sem tam jsem den nebo víkend vynechala, protože jsem fakt trubka zapomnětlivá. Ale nemyslím, že by to na celkovou 4 měsíční kúru mělo mít zásadní vliv a že by kvůli tomu neměla fungovat.

Jelikož už nezobu, můžu sepsat svá pozorování. Na krabičce je slečna s brutálně nakulmovanýma vlasama a okolo ní sliby, na které se hned blíž mrknem:

Výživa a růst - nepřijde mi, že by to byl markantní rozdíl oproti předchozímu stavu. Vlasy mi rostou stále stejně pomalu, vždycky mi rostly extrémně pomalu. Jak moc jsou vlasy vyživené asi jen tak nezjistím. Zeptala bych se jich, ale neumí mluvit. Na pohled vypadají OK, ale fakt těžko soudit jestli za to může DonnaHAIR nebo prostě to, že můj šampón a kondicionér stojí každý přes 200Kč a skoro pokaždé, když si umývám vlasy si dělám tak hodinovou masku.

Síla a pevnost - dobrá tohle pozoruji až v posledním měsíci. Vlasy vypadají pevnější, ale s tou silou bych to taky nepřeháněla. Jenže tu pevnost přisuzuju spíš novému šamponu. Střídám TONI & GUY s Lush šampukem New a TOMU já říkám fakt viditelný rozdíl.

Barva a lesk - to opravdu neposoudím, modré, fialové nebo zelené vlasy, které jsem za tu dobu měla, fakt barevnější nebyly a lesklé byly podle toho, jakým způsobem jsem si myla hlavu (čti jestli jsem si opláchla vlasy studenou vodou).

Pokožka hlavy - v návodu píšou, že to pečuje o pokožku hlavy a má to pomáhat od mastných či suchých vlasů. To patrně zas nabourává moje pravidelné dvouměsíční peroxidování kdy konce jsou suché a kořínky vlastně normální (pokud se mi je nepovede spálit - což se mi stalo snad jednou). Dál bych podle návodu měla mít větší objem vlasů. Hele chápu, když je tohle napsaný na laku na vlasy, ale díky tomu, že něco obsahuje zinek a vitamin A, případně extrakt z prosa, fakt nečekám, že mi budou odstávat vlasy a budu mít větší objem.

V návodu se člověk dočte, že účinek se dostavuje již po prvním měsíci užívání. Výraznější znatelné změny po 2-3 měsících. Viděla bych to spíš po těch 3. Není to zázrak, myslím, že vlasopad mi skončil spíš přirozeně než díky DonnaHAIR, ale zlé to taky není. Sem tam není špatné zobat nějaké doplňky stravy i když myslím, že pokud člověk jí opravdu kvalitně a vyváženě a nemá zdravotní problémy či nepotřebuje zvýšený příjem nějakého prvku, tak to není třeba.

Šla bych do DonnaHAIR znovu? Ne. Asi bych zkusila něco jiného. Třeba GS Eleden. Pokud se ptáte proč, tak vlastně z naprosto prostých důvodů.
1) jsem zvědavá jestli to bude jiné
2) tak nějak se mi stalo, že v tom GS pracuju a přece nebudu zobat konkurenční doplňek :-)


neděle 13. března 2016

Skinfood: Black Sugar Cleansing Oil

Miluju odličovací oleje. Člověk si pumpne do dlaně olej, rozmaže si ho po obličeji, rozpatlá si makeup úplně všude a pak to prostě a jednoduše spláchne vodou a případně dočistí pleť dalšíma věcma. Ale oproti běžnému odličování ubrouskama nebo tampónkama nikde nic netaháte a nedřete. Prostě jen rozmazáváte olej po obličeji bez jakékoliv námahy, tahání nebo dření. Čím jsem starší, tím víc mě štve si něčím dřít po obličeji a upřímně si už neumím představit, že bych si řasenku odrbávala dolů vatovým tampónkem.

Naneštěstí jsem asi olejový barbar a nejsem schopná rozeznat jemné nuance mezi různými oleji. Takže recenze na Skinfood: Black Sugar Cleansing Oil, bude poměrně krátká.


Balení je fajn i když občas trochu zazlobilo dávkování a vypumplo olej prudce a trochu mi z dlaně vystříkl. Zajímavý detail je zarážka kterou odstraníte a můžete pumpovat. Žádné víčko k tomu není, jen ta zarážka. Na doma dobrý, na cesty fakt ne. Zarážku jsem vyhodila a olej mi stál v koupelně na poličce víc jak půl roku než jsem ho vyjela.

V podstatě nijak nevoněl, což spíš oceňuju. Nemusí mi všechno co na sebe mažu nějak vonět. Rozpouštěl stejně kvalitně jako jiné oleje co jsem měla. V lahvičce je 170ml oleje a tohle balení už asi neseženete, leda upgradované s 200ml a to se na ebay prodává cca za 350Kč. To není tak špatná cena pokud jste vydělávající osoba. Takže doporučení dnešního dne zní: Pokud máte problémy s běžným odličováním, můžete zkusit olej.

A malý tip na závěr. Pokud chcete vyzkoušet olej, ale jste líní objednávat z internetů, tak jsem zahlédla nějaký Balea olej v DM.

neděle 6. března 2016

Etude House: Lash Perm Curl Fix Mascara - Plum Burgundy

Když mi přistál v emailu newsletter oznamující Etude House: Lash Perm Curl Fix Mascara, zajásala jsem. Na obrázku totiž bylo i korejské oko namalované v odstínu Plum Burgundy a vypadalo to, že jsem našla zábavně barevnou červenou řasenku s kterou budu ještě divnější než obvykle. Nelenila jsem a řasenku objednala.


Řasenka má kombinovaný kartáček s jednou stranou na prodloužení a s druhou stranou pro zahuštění řas. Bohužel aby s tím člověk vykouzlil hezky vypadající řasy, musí se s nima fakt děsně srát a obtahovat několikrát oběma kartáčkama. To mě prostě nebaví.


Další věc co mě na řasence mrzí, je barva. To co vidíte na fotce, může v podstatě odpovídat názvu Plum Burgundy. Rozhodně to, ale neodpovídá fotce, která mi přišla v newsletteru. Tohle prostě na oku vypadá hnědě a ne červeně. Já vím, že ta fotka je photoshopená, ale prostě jsem čekala, že výsledek bude vážně červenější. Tahle barva mě nebaví.


Poslední věc co mě nebaví, můžu konstatovat až po nějaké době používání a zkoušení (proto o téhle řasence píšu až teď). Slovíčko Perm je v názvu oprávněně. Přesně díky tomu, jak řasenka drží, ji používám strašně nerada. Ona totiž nejde dolu. Jakože vůbec. Ani micelární vodou, ani čistícíma pěnama, ani olejem, ani jakýmkoliv jiným čištěním a ani kombinací všeho co jsem právě zmínila. Prostě drží a vy si mnete oči, drbete je, dřete je, přicházíte o řasy a ta svině tam prostě pořád je.

Když si vezmu, že tahle řasenka mě stála víc jak dvě kila, je mi smutno. Nevím jak a kdy ji vypotřebuju. Možná bych si s ní mohla barvit vlasy, protože to je asi jediné rozumné využití pro takhle moc držící barvu.